Kotiin päästyäni laatikoista ei löytynyt mitään (kaura)puikuloita, joten päätin kokeilla suolaisten leivonnaisten leipomisen taitojani, ja hyvinhän se onnistui. Tässä resepti:
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
40 g hiivaa
juustoraastetta
Voiteluun:
Kananmunaa
1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta n. 1 cm paksuinen ympyrä.
Jaa ympyrä kahdeksasosiin ja rullaa ulkoreunalta alkaen sarviksi. Kohota.
4. Voitele sarvet ja paista 225 C n. 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti